Stempel do masy cukrowej Chrzest Święty
Opis
WYMIARY: średnica 8cm
SPOSÓB UŻYCIA: Używanie stempli do dekoracji jest bardzo proste i pozwala na szybkie odbicie oryginalnego wzoru na powierzchnię masy cukrowej.
Aby użyć stempla, należy przygotować odpowiednio uformowaną i wyrównaną masę cukrową. Następnie, można lekko oprószyć stemplowany obszar cukrem pudrem lub niewielką ilością mąki ziemniaczanej, aby stemplowanie było łatwiejsze. Po czym należy przyłożyć stempel do masy cukrowej i delikatnie ucisnąć, jednocześnie wykonując lekkie ruchy wałkiem z jednej strony na drugą. Następnie, należy delikatnie zdjąć stempel z powierzchni, a na cieście zostanie odciśnięty piękny wzór. Pod masę cukrową warto użyć papier do pieczenia, dzięki czemu łatwiej będzie zdjąć ozdobę.
SPECYFIKACJA MATERIAŁU - plexi o grubości 3mm