Albumina wysokopienista 100g
Opis
Białko w proszku dedykowane jest szczególnie do piekarnictwa, wyrobów cukierniczych.
Albumina jest to produkt pozyskany ze świeżego białka jaj kurzych, znajdujący zastosowanie przede wszystkim w produkcji wyrobów cukierniczych, garmażeryjnych i mięsnych. Ze względu na właściwości funkcjonalne albumina wysokopienista jest idealna do produkcji pianek, bez, ciepłych lodów, murzynków, kokosanek i innych.
Albumina zawiera pełnowartościowe białko. Jest bogata w witaminy i minerały oraz odpowiada parametrom świeżego białka kurzego.
Kilogram albuminy w proszku jest zamiennikiem ok. 316 sztuk białek jaj świeżych o wadze 50g.
Dodatkowo albumina wysokopienista zawiera środek spieniający dzięki czemu charakteryzuje się wysoką stabilizacją piany.
Zalecany sposób użycia:
Albuminę jaja kurzego w proszku wysokopienistą wymieszać z wodą w proporcji 1:9.